torsdag den 10. september 2015

Snegle med skal

Snegle med skal
 
Snegle er et bløddyr, og der findes mange forskellige arter.
Men denne er kendetegnet ved at den bærer et sneglehus på ryggen, hvis funktion er er beskyttelse mod fjender, dog kan fugle smadre deres hus og spise sneglen.
 
"Vidste du - at en snegl på vejen er tegn på regn i Spanien"


Gitte Brodersens billede.




Mange kan i forhold til børnehavelave mange aktiviteter i forhold til snegle.
De er forholdsvis tamme og børnevenlige.
Man kan tage på krible krable spedition, se hvad der gemmer sig i skovbunden og have hovedfokus på sneglen.
Tage dem med hjem til institutionen, hvor man i ro og mag kan studere dem, tegne dem samt udvide sin viden i forhold til deres føde og levested.
Man kan lave en væddeløbsbane med sneglene og se hvem der kommer først i mål, og derved inddrage tal, der indikerer hvor langt de kommer evt. tallene 1-10.
Så er der pludselige en naturvidenskabelig vinkel på samt matematisk vinkel på, selvfølgelig sammensat i forhold til børnenes alder og modenhed.
Herigennem skaber vi et fælles tredje (Flemming Andersen), der skaber udvikling for læring herunder sociale relationer. Det er gennem relationer børnene udvikler sig og lærer at afkode hinanden og den resterende gruppe - de sociale spilleregler.

Snegle er søde og interessante at studere i alle aldre og inviterer til dialog og forundring - som skaber forudsætninger for nye eventyr herunder fortællinger om egne oplevelser. Sproget kommer i spil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar