torsdag den 17. september 2015

Brombær - fra jord til bord

Brombær - fra jord til bord
 
Vi er taget på cykletur ud i skoven - vores mission er at plukke så mange brombær som muligt.
Hvorefter de skal med hjem, skylles og koges op, hvorefter vi laver en hjemmelavet is.

 
 



Børn skal dannes samt udvikles til ansvarlige samfundsborgere, derfor er der i denne aktivitet afbilledet et dannelsesideal som senere i barnets udvikling kommer til udtryk via barnets habitus (Bourdieus). Det fælles tredje (at samle brombær) giver mulighed for rum til at udveksle erfaringer. Det er gennem denne relationelle proces barnets udvikler sig og tilegner sig ny viden (sproget kommer i spil).

Dannelsesidealet er kulturbestemt.
Todson(2006,s.20) "At fremelske menneskets evne til at forstå og handle integreret i samspil med sine livsvilkår"
At barnets får tilstrækkelig indsigt i naturen herunder blive ansvarlig for hvordan vi værner bedst om den i forhold til de udfordringer den globale opvarmning stiller til hver enkelt samfundsborger.

Målet med denne aktivitet er at vise børnene hvordan man passer på skoven og planterne, at vi forsigtigt plukker brombærrene af, så der kommer brombær igen.

Endvidere stimulerer skoven børnenes sanser - her er et væld at dufte, skoven tilbyder mange smagsprøver, forskellige planter m.m.  langt øjet rækker og masser af lyde.

Rum til fordybelse og masser af øjeblikke (det fælles tredje), der giver anledning til udveksling af erfaringer herunder udvikling og læring.

Kilde; Friluftsliv, 1udgave, 1 oplæg








Ingen kommentarer:

Send en kommentar